Onze werking

Honingbij

Het ritme van de Natuur...

De bijen leven mee op het ritme van de natuur en dus ook op het ritme van de seizoenen. In de winter vormen de bijen een wintertros, ze kruipen dan dicht tegen elkaar aan om elkaar warm te houden.

In de lente ontwaken de bijenvolken en gaan ze opnieuw aan de slag om al het goeds dat de natuur hen te bieden heeft, te verzamelen. Maar dat kan ook enkel maar bij mooi weer! Als het regent of minder dan 10°C is, gaan de bijen niet op pad.

Daarom zijn niet alle bijenproducten het ganse jaar beschikbaar. Zo is de lentehoning pas beschikbaar vanaf 2e helft van juni en zomerhoning vanaf 2e helft van augustus.

Omdat de honingopbrengst de laatste jaren heel sterk varieert en de honingvoorraad door koude of natte maanden vaak heel erg laag is, was het voor ons niet meer mogelijk om alle individuele klanten te bedienen. Daarom kiezen we voor de verkoop van honing sinds 2024 bewust om te werken met vaste verkooppunten. 

 

Blijf je graag op de hoogte wanneer onze honing beschikbaar is in de verkooppunten? Laat dan jouw gegevens achter in onze contact lijst. 

Onze verkooppunten VOOR HONING

Onze honing is verkrijgbaar op volgende adressen:

 

DE KORF (St-Amandsberg)

De Korf is een belevingswinkel met lekkere lokale en wisselende producten. Ook een must voor geschenk-, bier- en broodmanden, Gentse streekproducten, kaasschotels, ontbijtservice, enz.

Adres: Frans Gevaertstraat 2 in St-Amandsberg.

Voor info & openingsuren: www.dekorf.be

 

Wij zijn nog op zoek naar nieuwe verkooppunten. Heb jij een winkel of bakkerij en wil je graag onze honing verdelen? Neem dan zeker contact met ons op.

Winkel

Koninginnengelei

Bijenwas

OnS verkooppunt VOOR KONINGINNENBRIJ & BIJENWAS

Koninginnenbrij, ook wel koninginnengelei genoemd, is enkel verkrijgbaar op ons eigen adres. 

 

Imkerij De Honingpot 

Adres: Scheestraat 31A, 9270 Kalken

 

Openingsuren: enkel op afspraak.

Contact

Heb je andere vragen dan alle info die je op onze website kan vinden? 

Ook dan help ik jou graag verder. Neem gerust contact op.